Bátora bude odebrán z funkce, kterou vykonával - TOP 09 dosáhla svého požadavku

30.08.2011 00:03

Karel Schwarzenberg nakonec dosáhl svého cíle.

Ministr školství Josef Dobeš slíbil, že k 1. září stáhne Bátoru z jeho současné funkce, kterou byl pověřen.

Bátora ale na ministerstvu zůstane a bude jmenován vicekancléřem ministra, tedy zástupcem vrchního ředitele kabinetu ministra

Bátora teď prakticky povýší a bude vykonávat něco podobného, co vykonává Petr Hájek pro prezidenta republiky Václava Klause.

Tímto vyřešením situace se také ruší úterní návštěva ministra Dobeše na poslaneckém klubu TOP 09, kde měl odpovídat na otázky poslanců TOP 09 ohledně Bátory. 

 

Můj názor:

Tak tato situace se jistě dala očekávat, protože kariéristé z TOP 09, se budou chtít držet svých kormidel až do konce funkčního období současné vládní koalice.

Dokonce mělo dojít k tajné schůzce, kde se sešli Karel Schwarzenberg, Vít Bárta a Josef Dobeš a společně probírali situaci ohledně Ladislava Bátory.

A Věci Veřejné ochotně pomohly přesunutím Bátory na jiný post.

Každopadně si zase budeme muset počkat na nějaké podobné vydíraní a kladení požadavků, ale již teď je jisté, že současná vládní koalice má na svém kontě opravdu velký počet nejrůznějších skandálů, kladení požadavků a strany často vyhrožují tím, že z vlády odejdou - což nedělá této vládnoucí koalici vůbec dobrou reklamu.

Věřme, že občané České republiky to vrátí stranám (aspoň u voleb), které nám teď vládnou a již nikdy nedovolí aby se něco takového v naší krásné zemi stalo.

Jezevec