Demonstrace nespokojených občanů dnes pokračovala ve Varnsdorfu

03.09.2011 23:45

Ze Zpravodajství:

Pět stovek lidí pochodovalo dvě hodiny Varnsdorfem. Chtěli se dostat k ubytovně Sport, kterou obývají převážně Romové. Policie ovšem před 19:00 uzavřela všechny ulice vedoucí k ubytovně a protestující zastavila.

Protestní pochod proti růstu kriminality Romů ve Šluknovském výběžku svolalo bez oficiálního ohlášení hnutí Svobodná mládež.

Po 17:00 se dav dal do pohybu směrem k ubytovně Sport, kde na něj čekala asi stovka místních Romů. V postupu se pochodujícím pokoušela zabránit policie.

Byla to už druhá demonstrace, která se v šestnáctitisícovém Varnsdorfu uskutečnila v krátké době. V pátek prošlo městem zhruba 500 lidí, kteří protestovali proti nepřizpůsobivým, zejména Romům. Průchod do problémových lokalit jim policie odřízla a nepustila je ani k ubytovně Sport, načež se dav postupně rozešel.

 

Můj názor na celou situaci:

Je správné, že nespokojení občané, kteří jsou ve Varnsdorfu a jiných městech v ČR terorizováni nepřizpůsobivými občany, se nebojí vyrazit do ulic a dát veřejně najevo svůj názor.

Bohužel vláda nejedná, pouze vždy zmobilizuje policejní jednotky, které mají bránit nezpůsobivé občany z peněz daňových poplatníků.

Na příští týden, podle informací organizátorů demonstrace se plánují další demonstrace a jsem velmi zvědavý, kolik nespokojených občanů příjde vyjádřit svůj názor.

Lidé se přestávají bát a chtějí útlaku vzdorovat tváří v tvář.

Myslím si, že kdyby jsme měli v ČR zodpovědnou vládu, které by nebyl lhostejný osud svých občanů, tak by již jednala a vystěhovala tyto občany, kteří dělají nepořádek na odlehlá místa, kde by nemohli škodit okolí a byli by si tam mohli hospodařit dle své libosti.

Takto již v minulosti jednal ministr Čunek, který se stal opravdovým průkopníkem, některými lidmi byl obdivován a podporován, jinými byl zase ostře kritizován za to, že se snažil tento problém s nepřizpůsobivými občany řešit.

Uvidíme, co se bude dít na demonstracích, které se mají uskutečnit příští týden, osobně si myslím, že na demonstracích bude rušno.

Jezevec