DSSS míří o víkendu do města Havířova

20.09.2011 22:21

Již tuto sobotu od 13:00 hodin se uskuteční v Havířově na náměstí Republiky protestní shromáždění, které má upozornit na vzrůstající kriminalitu ve městě Havířov, způsobený převážně početnou Romskou komunitou, která zde žije.

 

Můj názor na celou situaci:

Rozhodně si myslím, že tento krok je správný.

Podívejme se na současnou situaci v Havířově, kde mají mnozí občané strach, co se jim stane a jsou terorizováni Romskými spoluobčany.

Ale zase nemůžeme házet naše Romské kolegy do jednoho pytle, podívejme se kolik je v této komunitě slušných lidí, kteří se poctivě vzdělávají a rozhodně se nehlásí ke svým vrstevníkům, kteří kradou, znásilňují a pobírají sociální dávky.

Tato situace začíná být opravdovou noční můrou pro obyčejné občany, kteří platí poctivě daně a musí si vydělávat na svůj majetek.

A je výborné, že se někdo o tuto situaci zajímá, protože nechybí mnoho a v Havířově se může stát to, co se děje v současné době na severu Čech, kde se demonstruje pravidelně každý týden a bouří se stále větší množství občanů, kteří jsou šikanováni policejními těžkooděnci, které vysílá z našich peněz vláda.

Osobně bych měl docela strach v některých částech Havířova se projít za setmění, protože jsou zde oblasti, ve kterých v takovéto denní době může jít doslova o život.

Myslím si, že dobudoucna se ještě předseda DSSS na místo vrátí a že situace se začne řešit, ale nevěřím tomu, že by se angažovala nějak vláda.Spíše příjde slovo z Magistrátu města Havířova, kterému dle mého názoru tato situace není lhostejná.

O shromáždění budu informovat v sobotu.

Jezevec

Tomáš Vandas na Prvomájové demonstraci