EU by chtěla, Aby Evropané začali jíst hmyz !

05.09.2011 22:50

Ze Zpravodajství:

Orestované kobylky, pečení mravenci, polévka ze sarančat či včelí crème brûlée. To není menu z nějaké soutěže odvahy, ale výběr z pokrmů, které bychom mohli okolo roku 2020 zcela běžně jíst. A že nejde jen o fikci, dokazuje i to, že Evropská unie do projektu, který má za úkol zjistit konkrétní nutriční hodnoty jednotlivých zástupců hmyzí říše, investovala již 74 miliónů korun.

Bruselští experti věří, že hmyz a nejrůznější plazivé potvůrky mohou být důležitým zdrojem výživy. Věří, že tím pomohou vyřešit nedostatek potravin, a stejně tak i uleví životnímu prostředí. Propagátoři požívání hmyzu uvádějí, že jde o jídlo s nízkým obsahem cholesterolu a tuku, které je velmi bohaté na proteiny.

Podle jedné ze studií má drobná kobylka ve svém těle 20 procent proteinů a pouhých šest procent tuku. Hovězí má sice 24 procent proteinu, tuku má však asi 20 procent.

 

Můj Názor:

Tak toto mi přijde opravdu nevhodné, EU si myslí, že když něco řekne, že ji budou všichni jako poslušní beránci poslouchat.

Ale tak si myslím, že by to být nemělo, já si osobně myslím, že jíst hmyz není zrovna to pravé a přijde mi to značně nechutné.

Vždyť jíst zdravě můžeme i bez toho, abychom museli pojídat hmyz.
Stačí jen se občas podívat na to co jíme a co dané jídlo obsahuje.

Na tento návrh od EU si myslím, že by měl mít každý jednotlivý občan Evropské unie právo se rozhodnout, zda bude hmyz jíst či ne.

A Evropská unie si myslí, že lidem vnutí svůj názor, že hmyz je zdravý obsahuje mnoho proteinu atd.

Někteří lidé, kteří moc nepřemýšlejí budou bezhlavě nakupovat hmyzové výrobky a poslouchat, co bylo řečeno.

Uvidíme, či se třeba za pár let objeví u nás na trzích a v obchodech hmyzí krevety a další výrobky, ale já bych si je jistě nekoupil.

Jezevec