Hokejisté Jaroslavle sezonu vynechají, v KHL budou startovat až za rok

10.09.2011 10:48

Hokejový klub Lokomotiv Jaroslavl, jehož téměř všichni členové ve středu tragicky zahynuli při leteckém neštěstí, tuto sezonu KHL nerozehraje. Do soutěže by se nový tým měl zapojit až příští rok.

 

Oznámil to prezident klubu Jurij Javkolev. "Našim hlavním cílem je nyní pomoct rodinám a až pak obnovovat tým," uvedl Jakovlev pro Sovětskij Sport. "Na to ale potřebujeme čas a lidi. Proto se chceme do KHL vrátit až v dalším roce. Je to naše pevné rozhodnutí," řekl Jakovlev.

Většina klubů z Ruska se nabídla, že do Jaroslavle pošle své hráče tak, aby celek nezanikl. "Duch Lokomotivu se tvořil roky a my uděláme vše proto, aby byly tradice, na které jsou lidé z Jaroslavle právem hrdí, obnoveny. Uděláme vše proto, aby nový Lokomotiv dosáhl předchozích výšek," dodal zástupce hlavního sponzora a gubernátor jaroslavlské oblasti Sergej Vachrukov.

Pomoc s obnovou týmu přislíbilo několik odchovanců nebo bývalých hráčů Jaroslavle, mezi nimi třeba hvězdný útočník Alexej Jašin.

Vedení KHL mezitím po dohodě s jednotlivými kluby rozhodlo, že první zápas nové sezony, ve kterém se vždy utkávají finalisté předešlého ročníku, se bude hrát jako Pohár Lokomotivu. Poprvé se o něj utkají už v pondělí Ufa a Atlant Mytišči, jejichž souboj byl ve středu v důsledku letecké katastrofy předčasně ukončen.

Zdroj: www.hokej.idnes.cz