Jak to bude dále s vládou?

22.08.2011 23:45

 

Titulek na zpravodajském portálu aktualne.centrum.cz hovoří jasně: TOP 09 naznačila odchod z vlády.ODS: Chtějí nové volby.


Můj názor

Na tuto situaci je v současné době takový, že stejně nedojde k tomu aby odešla TOP 09 z vlády nebo nechala padnout vládu.

Důvod je zcela jasný: Kariéristé z TOP 09 se nakonec stejně rozhodnou ustoupit jak již tomu bylo několikraát u Věcí Veřejných, rozhodně se raději budou držet svých dobře placených pozic a nebudou se zbytečně okrádat o dobré příjmy.

Vše se v současné době točí okolo personálního ředitele ministra školství Ladislava Bátory, který je v posledních dnech terčem médií a získává se mu opravdu slušné pozornosti.

Několik dní doutnající pře mezi TOP 09 a VV vyvrcholila minulou středu, kdy se rozhodli ministři TOP 09 odejít z jednání vlády.

Tento krok byl odůvodněný jako reakci na urážky Bátory, který urážel předsedu TOP 09 na facebookovém profilu, ten ho označil za starého prskajícího chudáčka.

A máme zde zase vydírání v podobě následující: TOP 09 požaduje odvolání Bátory z jeho současné funkce či odchod jeho ochránce ministra Dobeše.

Dobeš prohlásil, že Bátora na ministerstvu ve své funkci nadále zůstane a že by měl podat oficiální omluvu.

Toto ale kariéristé z TOP 09 v současné době neakceptují (uvidíme jak dlouho).

Již zítra se má sejít strana TOP 09 a bude jednat na dalším postupu ohledně této situace.

Je zde sice varianta, že by se zítra mohlo rozhodnout o odstoupení TOP 09 z funkce, ale to dle mého názoru je opravdu malá šance, že se tak uskuteční.

Tak uvidíme jestli naší zemi konečně svitne naděje na zodpovědnou a spravedlivou vládu, či budeme nadále dostávat tvrdé rány od současné vládnoucí koalice.

Situaci budu i nadále sledovat.

Jezevec