Občanské nepokoje v Severních Čechách

29.08.2011 23:43

V Rumburku a Varnsdorfu se minulý týden v pátek uskutěčnily demonstrace občanů, kteří jsou znepokojeni situací ohledně starousedlíků a Romů v oblasti Lužických hor.

Ve Varnsdorfu se demonstrace zůčasatnilo asi 200 lidí - demonstrace proběhla bez násilí a dalších výtržnosti.

Ale v Rumburku již nespokojení občané přitvrdily a musela zasahovat policie.

V Rumburku se demonstrace zůčastnilo okolo 1500 lidí.

 

Ze zpravodajství:

Situace v této oblasti se vyhrotila počátkem srpna. Nejdřív zaútočila skupina pěti Romů mačetami na osazenstvo herny v Novém Boru na Českolipsku. Podle záznamů létaly vzduchem výroky na adresu "bílých hlav", z nichž tři oběti si z potyčky odnesly těžká zranění. Dva útočníky policie stále hledá. O 14 dnů později v Rumburku prý zaútočila skupina až 20 Romů na mnohem menší skupinku místních. Tři podezřelí jsou obviněni z ublížení na zdraví s rasovým podtextem. Další čtyři Romové jsou kvůli bitce stíháni za ublížení na zdraví, tři z nich jsou mladiství.

 

Můj názor:
Je správné, že občané se vydali na ulic a dali jasně najevo své nespokojení se současnou situací, kdy žijou v nejistotě, co jim Romové způsobí.

A tohle nebyla demonstrace, jaké známe při akcích Dělnické strany sociální spravedlnosti a dalších subjektů - zde převažovali v davech na pohled obyčejní lidé, kteří přišli podpořit tuto demonstraci a také účast byla o hodně vyšší - na mítinky a demonstrace DSSS nechodí tolik lidí, jako bylo zde.

V Rumburku zničili nespokojení občané ploty u Romské osady.

Dle mého názoru by se vláda měla věnovat občanům, kteří jsou v takovém nebezpečí, jako jsou občané z Rumburku a Varnsdorfu, ale také na jiných místech v České republice jsou problémy s nepřizpůsobivými občany, jenže toto vláda moc neřeší.

Vládní koalice bude raději nadále škrtat a brát peníze obyčejným lidem a na jejich problémy nebude vůbec přihlížet.

Raději vyšlou policejní jednotky na místo akce a budou bránit nepřizpůsobivé občany, kteří v dané lokalitě ohrožují spořádané občany.

Také si myslím, že těchto akcí bude ze stran nespokojených občanů přibývat a je to jenom dobře, protože jak jinak mají dát občané najevo svojí nespokojenost?

Jezevec